До две седмици ще отворят два завода за машиностроене в

...
 До две седмици ще отворят два завода за машиностроене в
Коментари Харесай

Два машиностроителни завода отварят у нас

 

До две седмици ще отворят два завода за машиностроене в Пловдив. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов по Българска национална телевизия. Той удостовери, че се водят договаряния с огромна компания в областта на автомобилния бранш и електрическите автомобили. Очаква се до септември-октомври към този момент да има съответно решение на въпросния вложител.

По отношение на вложенията, Караниколов разясни, че до май месец вложенията в страната са били на стойност 220 млн. лева, макар пандемията.

„ България направи всичко допустимо, с цел да не затвори на 100% стопанската система си ”, сподели той като даде за образец други страни, където безработицата е над 10 на 100. Без мярката 60 на 40 безработните щяха да са още 250 хиляди Души

Той изясни и за какво се постанова повторна актуализация на бюджета. Тя няма да касае приходната и разходната част, разяснява министърът на стопанската система. Дефицитът остава 3,5 милиарда лв. или към 3% от брутния вътрешен артикул на страната. Благодарение на положителната финансова и макроикономическа рамка в България,няма потребност страната да тегли дълг.

Караниколов напомни, че съгласно първия вид на бюджета, признат предходната година, страната е можела да изтегли близо 2,8 млрд.лв, само че не се е възползвала и от това.

Втората актуализация на бюджета обаче е обвързвана с решението на Европа да подкрепя страни, наранени от пандемията от COVID-19. Всяка членка на Европейския съюз (ЕС) ще има държавни гаранции – за България те ще бъдат в размер на 310 млн. лева, тъй че да бъдат предоставени средства както на предприятията в Европа, по този начин и на българския бизнес.

Икономическият министър акцентира, че основна роля за предприемането на бъдещи дейности ще изиграе разбора на потреблението, който се чака да излезе до няколко дни - какво се случва с потреблението, със секторите,както и какво се случва в огромните европейски страни, с които имаме стокообмен.

Той напомни, че предходната седмица беше подписано тристранното съглашение сред синдикати, работодатели и страната. Именно в него е „ залегнало ” какви би трябвало да бъдат идващите дейности във връзка с пандемията, бизнеса, стопанската система и даже образованието. Приоритет на съглашението е влизането на България в Шенген и Организацията за икономическо международно развиване (ОИСР).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР